Γιώργος Παραδείσης

Ο Γιώργος Παραδείσης είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εξειδικεύτηκε στην Παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία και την εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις, την συμπεριφορά και το συναίσθημα.

Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική/Οικογενειακή θεραπεία, στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) στην Αθήνα και στο Κεντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης (Κε.Σ.Με.Θ.Θ.), ενώ αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται στην Συνοδεία στην Κρίση στο Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο οποίο παρέχει ατομικές συνεδρίες και συνεδρίες ζευγαριών και οικογένειας εδώ και 11 χρόνια, ενώ πραγματοποιεί ομιλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας επάνω σε θέματα που αφορούν το σύστημα της οικογένειας και της ανάπτυξης των παιδιών.

Έχει εργαστεί στο μικτό κέντρο διημέρευσης ΑμεΑ «Η Κυψέλη», ως ο υπεύθυνος ψυχολόγος του κέντρου, στο Ίδρυμα Θεομήτωρ ως ψυχολόγος και έχει διδάξει Ψυχολογία σε προγράμματα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ψυχολογία και Παιδοψυχολογία σε προγράμματα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει επίσης εργαστεί ως ο υπεύθυνος Ψυχολόγος για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό παιδικών σταθμών στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Το 2017 ίδρυσε μαζί με την Κατερίνα Ανωγιαννάκη το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής – ΡΟΔΑΚΙΝΟ με στόχο την έρευνα επάνω σε θέματα που αφορούν τον συνδυασμό της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας στην ανάπτυξη του ατόμου, στο οποίο εργάζεται μέχρι και σήμερα ως ψυχολόγος και Συστημικός Θεραπευτής, παρέχοντας πέρα από θεραπευτικές συναντήσεις, εκπαίδευση και εποπτεία θεραπευτών και παιδαγωγών, ενώ συνεργάζεται παράλληλα με εξωτερικές δομές επάνω στην εποπτεία παιδαγωγών και στον συντονισμό ομάδων γονέων.

Είναι Γενικός Γραμματέας της Συστημικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τακτικό μέλος της European Family Therapy Association (EFTA), του Παρατηρητήριου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και του του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).