Θοδωρής Δρούλιας

δρουλιας φωτο

Ο Θοδωρής Δρούλιας  είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


 Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική/Οικογενειακή θεραπεία στο ΑΚΜΑ και στο Συμβολόδραμα, τεχνική που βασίζεται στην Αναλυτική Ψυχολογία του C. Jung. 


Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος με εξαρτημένους από ουσίες, στα πλαίσια του κλειστού προγράμματος του Συλλόγου Επανένταξης εθισμένων «Επιστροφή». Ως ψυχολόγος σε δομές αποασυλοποίησης και επανένταξης ανθρώπων με ψυχικές παθήσεις στα πλαίσια του προγράμματος «Ψυχαργώς». Ήταν υπεύθυνος ψυχολόγος στο «Κέντρο Αυτισμού SOS» όπου ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό του θεραπευτικού προγράμματος στο κέντρο Ημέρας και στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης καθώς και με την συμβουλευτική γονέων.


Τα τελευταία 10 χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γραφείο όπου παρέχει ατομική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική ζευγαριών και οικογενειακή θεραπεία. Παράλληλα είναι συνεργάτης ιδιωτικών κέντρων όπου ασχολείται με τη συμβουλευτική γονέων και τη θεραπεία παιδιών και εφήβων. Πραγματοποιεί σεμινάρια και συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής «Ροδάκινο» ως μέλος της εκπαιδευτικής και επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου.


Μαζί με τον Ψυχολόγο Νίκο Ρούσσο έχει εκδώσει το βιβλίο «Σύμβολα του Εαυτού – Εικόνες της Ζωής» όπου και πραγματεύεται το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον, για την σύνδεση της Συστημικής Θεωρίας με την Ψυχολογία του C. Jung.